Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Industriepapier

Foto-tabel Lijst

1-12 of 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Industriepapier kopen bij 4UStore

Industriepapier is papier van hoge kwaliteit met extra sterke vezels. Hierdoor heeft het papier een extra sterke rek en ook neemt het papier meer vocht en vuil op. Voor het grotere werk is industriepapier dus de ideale oplossing. Wat voorbeelden uit ons assortiment: Industriepapier cellulose wit is krachtig maar door de dubbele laag ook zacht en pluist niet. Er is zelfs papier verkrijgbaar met verlijmde lagen. Dit neemt extra veel vocht op. Natuurlijk zijn er ook milieuvriendelijke alternatieven zoals een gerecyclede variant. Overigens is vrijwel al ons papier voorzien van zowel het Europees Eco-label als het FSC-keurmerk. 

In elk fabrieksgebouw vinden we wel industriepapier terug. En dat mag niet verbazen, gelet op de bijzondere eigenschappen die achter het industriepapier verscholen gaan. Per definitie is het bijna altijd gemaakt op basis van gerecycled papier. Hierdoor is industriepapier niet alleen een garantie op kwaliteit, maar is het ook nog eens een ecologische keuze.

Wat maakt industriepapier zo bijzonder?

Industriepapier laat zich kenmerken door zijn extra sterke vezels. Dat zorgt ervoor dat het papier extra goed rekt zonder te scheuren. Hierdoor is het ook bij erge vervuilingen, waar hevig schrobwerk bij te pas komt, inzetbaar. Daarnaast neemt industriepapier meer vuil en vocht op. Dit absorberend vermogen maakt het met name geschikt voor industriële toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het absorberen van olie ten gevolge van een lek. Op vlak van kleur wordt voor industriepapier blauw gekozen. Dat is een onnatuurlijke kleur en merk je snel op. Zeker bij voedselverwerkende bedrijven is dat niet onbelangrijk. Voor andere bedrijven zijn ook andere kleuren verkrijgbaar.

Tot slot zijn er ook varianten beschikbaar met verlijmde lagen voor een extra absorberend vermogen en kan je daarnaast kiezen voor pluisarm industriepapier. Dat laatste is vooral belangrijk in productiecentra waar pluisjes niet in de productielijn mogen terechtkomen.

Industriepapier is een ecologische keuze

Moet jouw industriepapier 1-laags zijn of verkies je voor jouw industriepapier 2-laags uitvoeringen? Op vlak van kwaliteit maakt dat misschien een verschil, maar niet wat het milieu betreft. Voor dit papier wordt immers gekozen voor gerecyclede vezels. Het is dan ook een milieuvriendelijk alternatief. Dat merk je onder andere aan de keurmerken en labels waarvan vrijwel al ons papier is voorzien. Het gaat met name om het FSC-keurmerk en het Europees Eco-label.

Oplossingen bij industriële verontreiniging

Wanneer je olie, chemische middelen of andere zware vervuilingen moet reinigen, volstaan klassieke schoonmaakmiddelen niet. Daarom vind je bij 4UStore schoonmaakmiddelen en -materialen voor fabrieksomgevingen. Bekijk ons assortiment via volgende pagina’s: