Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Latex handschoenen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Latex handschoenen kopen bij 4UStore

Handige handschoentjes die strak om de hand zitten en hierdoor voel je ze bijna niet. Deze latex handschoentjes zijn bedoelt voor eenmalig gebruik en kunnen hierna weggegooid worden. Dit bespaart het wassen van de handschoenen en zorgt ook voor een goede hygiene. 

Latex handschoenen staan bekend omwille van hun uitmuntende beschermende eigenschappen. Vooral bij reinigingswerkzaamheden is het gebruik van latex handschoenen dan ook een goed idee. Toch is het ook opletten geblazen. Zo mag niet iedereen latex handschoenen dragen en mag een latex handschoen niet altijd gepoederd zijn. Onze expert legt het voor jou uit.

Wanneer gebruik je latex handschoenen (niet)?

Latex handschoenen voelen comfortabel aan en zijn flexibel. Wanneer enig fingerspitzengefühl tot de jobomschrijving behoort, is het gebruik van latex handschoenen dus eigenlijk altijd een goed idee. Bovendien moet je weten dat latex handschoenen een goede bescherming bieden tegen zure reinigingsmiddelen, virussen en bacteriën. Ook in de voedselverwerkende industrie zijn ze dus meer dan welkom. Daarentegen gebruik je latex handschoenen niet in combinatie met vet en olie. Ook personen met een latex allergie mogen latex handschoenen niet gebruiken. Om het ontstaan van zo’n allergie te voorkomen, is het ook minder geschikt voor mensen die voortdurend handschoenen moeten dragen.

Gepoederde of ongepoederde latex handschoenen?

Aan de buitenkant zijn latex handschoenen zwart. Of toch meestal, want ook blauwe, witte en zelfs doorzichtige latex handschoenen zijn gewoon verkrijgbaar. Het is vooral aan de binnenkant dat de latex handschoenen al eens verschillen. Hierbij heb je immers de keuze tussen ongepoederde of gepoederde latex handschoenen. Hierbij bevatten die laatste latex handschoenen poeder op basis van maïszetmeel. Dat zorgt ervoor dat ze makkelijker aan te trekken zijn en comfortabeler aanvoelen. Echter kent het ook een aantal nadelen. Zo mogen deze niet worden gebruikt in de voedingssector en verhogen ze het risico op de ontwikkeling van een latexallergie. Bij frequent gebruik zijn ze dus evenmin geschikt.

Andere handschoenen kopen bij 4UStore

Zijn latex handschoenen in jouw geval niet de beste beschermingsmiddelen? Of kamp je met een latex allergie? Dan vind je bij 4UStore ook enkele uitstekende alternatieve handschoenen, zoals: