Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 3
    4
Merk
  1. Wecoline (1)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Ontstopper (1)

Ontstopper

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

1 artikel(en)

Een ontstopper kopen bij 4UStore

Wanneer de doorstroom in een gootsteen, afvoer of wc beperkt of onmogelijk is, helpt een ontstopper het probleem te verhelpen. Zo kan het water in de douche, afvoer of wc weer vlot weglopen. Hierbij heb je de keuze tussen een chemische ontstopper op basis van zwavelvuur of natriumhydroxide of voor een mechanische ontstopper. In deze categorie vind je de mechanische ontstoppers terug.

De mechanische ontstopper of plopper

Een mechanische ontstopper wordt ook wel eens een plopper genoemd. Die naam is een onomatopee en heeft natuurlijk alles te maken met het ploppende geluid dat de zuignap maakt. Eigenlijk is een mechanische ontstopper een vrij eenvoudig instrument, want het is niet meer dan een zuignap op een (houten) steel. Indien je een ontstopper gebruikt zal de zuignap een onderdruk creëren in de afvoerleiding. Het gevolg is dat vastzittende proppen opnieuw loskomen. Het blijft wel belangrijk om vervolgens meteen actie te ondernemen, want anders gaan ze na verloop van tijd opnieuw vastkoeken. Spoel daarom meteen door met heet water opdat de prop uit de afvoer wordt weggespoeld. Eventueel zal je nog even een ontstoppingsveer moeten gebruiken om de prop helemaal los te maken of te vergruizen.

Een eerste stap naar een ontstopte afvoer

Soms weet een mechanische ontstopper de klus onvoldoende te klaren. In zo’n geval is een chemische ontstopper een beter idee. De chemische ontstopper bestaat uit een bijzonder chemisch mengsel dat de prop oplost, waardoor het automatisch loslaat. Omdat zo’n chemische ontstopper niet veilig is, zowel niet voor de gebruiker als voor het milieu, mag het echter pas een laatste redmiddel zijn. Bovendien kan het noodzakelijk zijn om ook na het gebruiken van een chemische ontstopper alsnog de mechanische ontstopper te gebruiken.

Ook verkrijgbaar bij 4UStore

We zeiden het eerder al: soms kan alleen een mechanische ontstopper de klus niet klaren. Dat hoeft natuurlijk geen schande te zijn. Daarom vind je bij 4UStore ook chemische ontstoppers, net zoals de hulpmiddelen om een veilig gebruik ervan toe te staan: