Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

SnelFilterkoffie

Foto-tabel Lijst

1-12 of 14

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 14

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Filterkoffie , soms wordt het ook wel eens 'ouderwetse koffie' genoemd. Maar weet je, 'ouderwets' hoeft helemaal niet negatief te klinken, integendeel. Voor velen onder ons geeft snelfilter koffie nog steeds een van de beste en heerlijkste resultaten. Niet geheel onlogisch, aangezien iedereen zijn eigen dosering weet toe te passen en zo een en ander weet te perfectioniseren op basis van zijn eigen persoonlijke voorkeuren.

Filterkoffie: snel en heerlijk

Simpel maar efficiënt

Inderdaad, filterkoffie kenmerkt zich door zijn eenvoud in het zetten van de koffie. In enkele stappen heb ook jij die heerlijke filterkoffie gezet. Het enige wat je nodig hebt is een filter die je plaatst in de filterhouder, de snelfilter koffie die je in de filter moet doen en het water dat een en ander als magie zal omzetten in dat magisch smeuïg goedje. Er enkel nog even op letten dat je de koffie aan de rand niet wegspoelt (dat is zo 'not done') en de koffie even goed doorroeren (de koffie is immers minder sterk bovenaan dan onderaan de tas).

Liever filterkoffie zetten met een koffieautomaat?

Uiteraard gaat voorgaande enkel op indien je effectief gebruik maakt van dergelijke filters. Maar uiteraard kan je de snelfiltermaling ook gewoon gebruiken in combinatie met een koffiezetapparaat. In dat geval heb je nog sneller meer filterkoffie bij de hand. Het enige wat je moet doen is een papier filter bij de hand nemen en de randen omvouwen. Diezelfde filter dien je vervolgens een klein beetje nat te maken, de temperatuur van het water maakt daarbij niet uit. De filter stop je in de filterhouder en je schept in de filter jouw filterkoffie. Wij zijn verlekkerd op twee theelepeltjes (+/- 12 gram filterkoffie) per kop, maar uiteraard kan dat iets meer of minder zijn. Nog even wat water in het koffiezetapparaat gieten, even afwachten, goed doorroeren en genieten geblazen. Het is niet voor niets dat ze zeggen dat de beste koffie nog steeds filterkoffie is.

Voor welke filterkoffie kies ik?

Dat is uiteraard afhankelijk van je eigen smaken en voorkeuren. Iedereen heeft wel een favoriet merk, alhoewel niemand je uiteraard in de weg zal staan indien je even experimenteert met andere merken. Hoe dan ook zal je normaliter kiezen voor filterkoffie maling of, indien je echt van aanpakken weet, voor zelf gemalen koffie. Wat wij persoonlijk een echte aanrader vinden is bijvoorbeeld de Douwe Egberts Excellent, een veelzijdige koffie met een verfijnd aroma. Vooral zijn zachte accenten weten ons keer op keer opnieuw te verbazen. Maar op het einde van de rit heeft ieder van ons zijn eigen voorkeuren. Proef, experimenteer en perfectioniseer - dat zijn de kernwoorden die je voortdurend in het achterhoofd dient te houden.

Optimale keuzemogelijkheden

In deze webwinkel houden wij van een divers aanbod, zo ook in ons assortiment aan filterkoffie. Wij kozen dan ook specifiek voor verscheidende merken en uitvoeringen, omdat wij menen dat wij enkel en alleen op die manier kunnen voldoen aan uw noden. Vindt u toch niet meteen terug wat u zoekt? Geen probleem, contacteer ons en dan kijken wij wat we alsnog voor u kunnen betekenen.Neem anders een kijkje bij de cafitesse, echt een aanrader!