Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Oploskoffie

Foto-tabel Lijst

1-12 of 23

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 23

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Steeds een oplossing bij de hand

Oploskoffie wordt ook wel eens instantkoffie of vriesdroogkoffie genoemd. In feite is het niets meer of minder dan koffie in poedervorm. Als gemaksproduct is het beschikbaar in allerhande uitvoeringen om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Eigenlijk werd het reeds in 1901 door een Japanse wetenschapper uitgevonden, maar vooral toen Nescafé het in 1938 lanceerde werd het heel populair. In Europa was het nog even wachten tot na de Tweede Wereldoorlog, maar in een mum van tijd wist deze oploskoffie ook onze contreien te veroveren.

Productieproces

Het productieproces van oploskoffie is in feite niet zo heel ingewikkeld. Het verkrijgen van de korreltjes gebeurt door de koffiebonen te sproeidrogen (een soort van verneveling op basis van een verstuiver en een verwarmde toren) in hete lucht of door ze te vriesdrogen bij -40°C. Het resultaat is identiek: kleine korreltjes die al hun vocht zijn verloren en daardoor heel erg lang houdbaar blijven. En de smaak? Inderdaad een tikkeltje anders, maar de meesten van ons zijn er echt verlekkerd op.

Voordelen van oploskoffie

Oploskoffie zou de wereldwijde markt niet hebben weten te veroveren zonder boordevol pluspunten te zitten. Zo is het in de eerste plaats uiteraard een gemaksproduct: je bespaart dagelijks heel wat tijd door het onnodig lang zetten van koffie. Het enige dat je immers nog hoeft te doen is er heet water over te gieten. Als tweede voordeel kunnen we zijn samenstelling aanhalen: aangezien het gaat om een geconcentreerde samenstelling kan je het veel compacter vervoeren en opslaan. Dit in tegenstelling tot koffiebonen die je bovendien best nog eens in de koelkast dient te bewaren. Oploskoffie daarentegen blijft veel langer houdbaar dan bijvoorbeeld hele of gemalen koffiebonen, logisch want al het vocht is door het productieproces vakkundig achterwege gelaten. Al deze voordelen resulteren in feite in een lagere prijs per kopje, minder onderhoud en afval, en de gespecialiseerde markt die op u licht te wachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerhande koffieautomaten die uw oploskoffie met plezier schenken en de vele varianten en mogelijkheden, gaande van décaf tot mocca oploskoffie. De voordelen van oploskoffie zijn ontegensprekelijk - uiteraard springt u toch ook mee op de kar?

De ene oplossing is de andere niet

Smaken verschillen - oploskoffie ook. Daarom hebben wij steeds verschillende varianten opgenomen in ons assortiment. Zo kan u bijvoorbeeld décaf oploskoffie vinden (oploskoffie zonder cafeïne maar mits smaakbehoud), cappuccino sticks, instant vriesdroog (gevriesdroogde oploskoffie heeft over het algemeen een hoger smaakbehoud tot gevolg), of gewone original oploskoffie. En naast verschillende producten, kiezen wij ook uitdrukkelijk voor verschillende merken. Alleen zo geloven wij aan al uw noden te kunnen voldoen. Bij ons kan u met andere woorden terecht voor instantkoffie van merken zoals Douwe Egberts, Kimbo of Nescafé. Voor wie een hart draagt voor een betere wereld, een wereld waar hardwerkende landbouwers ook echt waar krijgen voor hun geld, hebben we uiteraard ook een fairtrade variant opgenomen. Wat er ook van moge zijn: ons uitgebreid assortiment aan instantkoffie heeft heel duidelijk al uw oplossingen beschikbaar. Neem ook kijkje bij de cafitesse 50senseo strong, cafitesse koffie medium roast, Cafe Auberge het zijn echte aanraders! Of bekijk de koffiebonen aanbieding.