Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Standaard maling

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Oprecht kiezen voor standaardmaling

Heel velen onder ons houden oprecht van koffie, toch hebben ze er in de praktijk weinig kaas van gegeten. Zeker als het aankomt op soorten, mogelijkheden en aromaverschillen tussen de verschillende uitvoeringen en koffiesoorten. Zonde, als je het ons vraagt. Koffie is nu eenmaal dé manier om keer op keer opnieuw te genieten van een heerlijk smeuïg aroma en de verfijnde klasse van Arabica koffiebonen. Benieuwd naar wat het verschil is tussen pakweg snelfiltermaling en standaardmaling koffie? Wanneer standaardmaling koffie aangewezen is en wat de voor- en nadelen van deze standaardmaling koffie zijn? Wij doen graag een en ander uit de doeken voor u.

Wat is het verschil tussen snelfiltermaling en standaardmaling koffie?

Dit is inderdaad misschien het eerste punt dat we maar beter even uiteenzetten. Het verschil zit hem in feite op basis van de maling van de koffie. Standaardmaling krijgt daarbij soms ook wel eens de naam 'grove maling'. Niet geheel onlogisch: de koffiekorrels zijn bij standaardmaling vele malen grover dan bij pakweg snelfiltermaling.

Waarom een grove maling beter is?

Dus, standaardmaling koffie heeft een veel grovere maling dan pakweg snelfiltermaling. Maar wat maakt dit verschil in maling nu in de praktijk uit? Wel, bij een grove maling duurt het vele malen langer vooraleer het water- en koffie-aroma zich onder elkaar mengen. Een fijne maling daarentegen heeft als nadeel dat deze kan dichtslibben waardoor de koffie niet meer door kan lopen. Het is met andere woorden aangeraden om steeds de juiste maalgrootte te gebruiken voor een optimaal en heerlijk kopje koffie.

Wanneer kiezen voor een standaardmaling?

Rekening houdende met voorgaande mag de eventuele keuze voor standaardmaling niet verbazen. In de praktijk is standaardmaling aangewezen voor een zetmethode die ongeveer 15 tot 20 minuten in beslag weet te nemen. Bovendien zal ook de koffiemachine heel vaak aangeven welke soort maling het best aangewezen is. Hoe dan ook kunnen we wel concluderen dat standaardmaling vooral gebruikt wordt in rondfilters en in cafetières. Vooral wanneer gekozen wordt voor waarlijke kwaliteit is deze grovere maling heel populair. Onder andere bij volume koffie machines (percolators), doorstromers waar meer water de koffie moet passeren en bij koffiemachines die voorzien zijn van stalen filters, wordt een dergelijke grove maling veelvuldig gebruikt.

Van Douwe Egberts tot Millhouse

Net zoals anders hebben wij ook hier een uitgebreid assortiment opgenomen in deze webwinkel. Wij streven er immers naar om iedere klant tevreden te stellen en wij geloven dat dit enkel en alleen kan door een divers assortiment aan te bieden gebaseerd op verschillende smaak- en drinkpatronen. Van Douwe Egberts Cafitesse tot Millhouse: wij hebben het allemaal beschikbaar. Vind je toch niet meteen wat je zoekt? Geef ons seintje en wij doen het nodige. Klanttevredenheid is immers heel belangrijk voor ons. Al uw koffiemaling koopt u dan ook bij 4UStore - en met onze handige staffelkorting bespaar je bovendien ook nog eens op de aankoopprijs. Als dat niet fantastisch is?