Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Vegetarisch
  1. Ja (4)
Prijs
  1. 21
    40
Merk
  1. M&M's (10)

M&M's

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

10 artikel(en)

Een M&M grootverpakking kopen bij 4UStore

M&M's, vernoemd naar de oprichters Mars en Murrie, zijn chocoladesnoepjes die in verschillende versies te verkrijgen zijn. Telkens zijn ze voorzien van een gekleurd chocoladejasje, maar de kern kan zowel een pinda in melkchocolade zijn als melkchocolade, extra veel cacao of gepofte rijst. Op elk snoepje wordt telkens met eetbare inkt een 'm' gedrukt. In sommige landen zijn er ook andere M&M's te verkrijgen met vullingen als pretzels, pindakaas of mint, maar deze M&M's worden in Nederland niet verkocht. Hier doet vooral de uitvoering met de pinda het heel goed. Natuurlijk kunt u ze allemaal in een M&M grootverpakking kopen.

Een verhaal achter elk kleurtje

Tegenwoordig bevatten de zakjes M&M's 20% bruine, 20% gele, 15% rode, 20% groene, 10% oranje en 15% blauwe M&M's. Bij de zakken pinda-M&M's liggen de verhoudingen net iets anders.

Hoe dan ook waren deze kleuren er oorspronkelijk niet allemaal. De M&M's werden voor het eerst gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog, specifiek voor de Amerikaanse soldaten. Zo maakten we er in Europa ook al snel kennis mee. Kenmerkend was echter dat deze eerste M&M's allemaal bruin waren. Pas in 1960 kwamen daar de kleuren rood, groen en geel bij. Nog later werd violet toegevoegd. In 1976 werd dan weer bekend dat er gezondheidsrisico's aan een bepaalde rode kleurstof verbonden waren. Deze kleurstof zat niet in de toenmalige M&M's, maar rood had veel imagoschade opgelopen en dus besloten ze het maar te vervangen door oranje. En daar zijn we in Nederland nog steeds blij om. In 1987, toen Hilary Duff geboren werd en de heisa om de rode kleur weer helemaal vergeten was, werden de rode M&M's stiekem opnieuw toegevoegd. Uiteindelijk duurde het tot 1996 alvorens ook de blauwe M&M zijn opwachting maakte.

En ook nu staat de blauwe M&M opnieuw ter discussie. Consumenten hebben al langer genoeg van kunstmatige kleurstoffen en dus worden alle kleurstoffen stelselmatig vervangen door kleurstoffen van natuurlijke oorsprong. Het felblauw van de blauwe M&M is echter heel moeilijk te creëren met natuurlijke kleurstoffen. Donker blauw zou de consument dan weer niet moeten. Er lopen onder andere testprojecten met algen, maar het is nog geen zekerheid of het lukt om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Indien dat niet het geval is, zou het wel eens kunnen dat de blauwe M&M op de schop gaat en wordt vervangen door een nieuw kleurtje.

Nog meer chocoladesnoepgoed kopen bij 4UStore

Kunt u best wel wat meer chocoladesnoepgoed gebruiken? Als online chocoladegroothandel hebben we natuurlijk nog heel wat andere chocoladeproducten voor u in petto. Dit gaat van chocoladerepen tot candybars en natuurlijk ook chocoladesnoepgoed. Hieronder vindt u een aantal linkjes naar andere pagina's boordevol chocoladesnoepgoed in grootverpakkingen.