Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 2
    5
Merk
  1. Erdinger (2)

Erdinger glazen

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

2 artikel(en)

Erdinger glazen kopen bij 4UStore

De Duitse bierbrouwerij Erdinger Weißbräu staat natuurlijk bekend om hun Weißbier dat het liefst uit de originele Erdinger bierglazen wordt gedronken. Deze Erdinger bierglazen hebben een dikke en volle voet die zijn mannetje kan staan. De Erdinger bierglazen lopen naar het midden taps toe, om vervolgens weer te verbreden. Het zijn heel typerende glazen die onmisbaar zijn voor uw bar. Omdat het Erdinger glas 50 cl bevat, is het een perfect glas voor de genieter. Net zoals de Erdinger glazen uit het verleden is ook dit glas van hoge kwaliteit. Bovendien kunnen deze glazen ook gewoon in de vriezer.

De Erdinger glazen geven uw weizenbier de perfecte schuimkraag

De Erdinger glazen zijn speciaal aangepast aan het weizenbier boordevol esters en tarwemout. De Erdinger glazen zijn typische glazen voor Duitse weizenbieren. Het weizenbier schenkt u in door het glas op ongeveer 45 graden te houden. U schenkt het glas op deze manier vol tot er nog zo'n tien tot vijftien procent van het weizenbier in het flesje zit. Dit is belangrijk, want een weizenbier schuimt iets meer dan andere bieren.

Daarna zwenkt u het glas een paar keer goed rond en schenkt u het resterende deel in het glas, zodat er zich een mooi wolkje vormt. De bolling bovenin de Erdinger glazen zorgt er vervolgens voor dat het wolkje zich mooi verspreidt en er zich een mooie hoed vormt. Het voordeel is dat er zich achter de versmalling een luchtbel vormt tijdens het drinken. Na het drinken komt de lucht weer naar boven, waardoor de schuimkraag zich opnieuw herstelt. Serveer het met zoute borrelnootjes. Het zure weizenbier en de zoute nootjes contrasteren en dit doet smachten naar meer.

Online biergroothandel voor al uw bierglazen

U merkt het: de Erdinger glazen zijn onmisbaar wanneer u het weizenbier van Erdinger serveert. Wanneer u andere bieren serveert, hebben we bovendien nog heel wat andere bierglazen voor u in petto. Neem bijvoorbeeld een kijkje op onderstaande pagina's waar u andere goede bierglazen vindt.