Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Reiniging koffiemachine

Foto-tabel Lijst

1-12 of 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Heerlijke koffie zetten is één ding, maar als je dat wil kunnen blijven doen én het bovendien ook hygiënisch wilt houden, dan zal een koffiemachine reiniging zich uiteraard opdringen. Over het algemeen wordt aangeraden om je koffiemachine zeker voldoende te reinigen. Waarom dat noodzakelijk is en waar je op dient te letten bij een dergelijke koffiemachine reiniging? Wij leggen graag een en ander voor u uit.

Alles voor uw koffiemachine reiniging

Opgelet: broeihaard voor bacteriën

Een recent onderzoek toonde aan dat bacteriën niet enkel goed kunnen overleven in een cafeïnerijke omgeving, maar er bovendien echt floreren. Eigenlijk was deze conclusie aanvankelijk geheel verbazingwekkend: de cafeïne in koffie is een natuurlijke alkaloïde, een steriele omgeving waar bacteriën normaal absoluut niet op verlekkerd zijn. De bacteriën pasten zich echter in slechts enkele maanden aan die omgeving aan en konden de stof cafeïne ook gewoon afbreken. Later onderzoek bevestigde de vrees al: in veel koffiemachines die niet tijdig werden gereinigd troffen de onderzoekers tussen maar liefst 35 en 67 (!) soorten bacteriën aan. Dat een grondige koffiemachine reiniging met andere woorden broodnodig is, moge duidelijk zijn.

Koffiemachine reiniging: start met ontkalken

In de eerste plaats is het van belang om uw koffiemachine vaak genoeg te ontkalken. Een koffiemachine reiniging heeft immers een tweeledig doel: de levensduur van uw koffiemachine verlengen (ontkalken) en eventuele bacteriën de laan uitsturen (de koffiemachine reiniging zelf). Door uw koffiemachine te ontkalken reduceert u de kans op allerhande storingen en garandeert u smaakbehoud. Een wondermiddeltje daarvoor is de Renegite koffiemachine reiniging ontkalkingsmiddel. Hoe een dergelijke ontkalkingsprocedure dient te verlopen, zal uiteraard afhangen van koffiemachine tot koffiemachine. Maar over het algemeen vertonen deze verschillende procedures grote gelijkenissen, waarbij je het ontkalkingspoeder dient op te lossen in het water en de machine zijn ding hoort te laten doen. Een grondige koffiemachine reiniging hoeft met andere woorden helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Koffiemachine reiniging: verwijder efficiënt aanslag én resten

Een dergelijke ontkalkingsprocedure is dan wel gezond voor jouw bonenmachine, toch vergt een grondige koffiemachine reiniging veel meer dan dat. Bij een koffiemachine reiniging is het dan ook aangewezen om in de eerste plaats te denken aan uw eigen persoonlijke hygiëne en veiligheid. Zo zal een koffiemachine hoe dan ook allerhande koffie- of theeresten bevatten, die over het algemeen moeilijk te verwijderen zijn. Het zijn net op die plaatsen waar bacteriën hun 'levende gemeenschappen' oprichten. In het kader van een grondige koffiemachine reiniging is het met andere woorden aangewezen om ook die resten grondig aan te pakken. Het reinigingsproduct Cleaner koffiemachine reiniging van Bravilor Bonomat is daartoe een aangewezen product. Bovendien voorkomt het ook verstoppingen van uw koffietoestel en garandeert het de smaakbehoud. Een nog grondigere aanpak nodig, bijvoorbeeld in de horecasector? Dan is de Suma Cafe Clean aangewezen. Deze vloeibare reiniger bevat ook allerhande ingrediënten die kalkopbouw efficiënt helpen tegen te gaan. Een efficiënte koffiemachine reiniging heeft inderdaad ook nood aan een preventieve aanpak en een klare kijk op de zaken.

Kijk eens naar de schaerer coffee joy, een echte aanrader! Ook kunt u natuurlijk bij ons cafitesse 50 kopen.