Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 13
    71
Merk
  1. MTS Euro Products (1)
  2. Wecoline (5)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Microvezeldoek (6)

Microvezeldoeken

Foto-tabel Lijst

6 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

6 artikel(en)

Microvezeldoeken kopen bij 4UStore

Een microvezeldoek is in feite een doekje waarmee je handig en snel stof en haar kan opvangen. Een microvezeldoekje heeft immers een statische werking waardoor het stof en haar niet verplaatst maar naar zich toetrekt. Echter kan een microvezeldoek ook nat worden gebruikt. Zo wordt een microvezeldoek vaak als vaatdoek gebruikt. De verklaring hiervoor moeten we zoeken bij de bijzondere structuur van zo’n microvezeldoek. Hoe dan ook mag het niet verbazen dat we bij 4UStore ook eigen microvezeldoekjes aanbieden.

Wat is een microvezeldoek?

Een microvezeldoek is eigenlijk een doek dat bestaat uit vezels van polyester en polyamide. Die vezels hebben een dikte van minder dan een honderdste van een millimeter. Het bijzondere is dat de microvezeldoeken zo worden gemaakt dat er tijdens het productieproces kleine holle ruimtes ontstaan tussen die vezels. Het is hier dat de unieke werking van microvezeldoekjes zich laat verklaren. In die ruimtes kunnen immers vocht en vuil zich verzamelen, waardoor een microvezeldoek zowel een hoge absorptie- als reinigingsgraad kent. Ook bij het uitwringen van een microvezeldoek blijven veel vuildeeltjes in het doekje achter. Zo krijg je de vaat des te sneller proper.

Een microvezeldoek voor de vaat of het stoffen?

Hoewel de microvezeldoek speciaal lijkt gemaakt te zijn als vaatdoek, haalden we eerder al aan dat het ook geschikt is voor het ontstoffen van diverse oppervlakken. Eigenlijk is dat zo omdat men microvezeldoeken steeds vaker van een coating voorziet. Het is die coating die voor de statische aantrekkingskracht zorgt. Zonder zo’n coating kan je de microvezeldoek niet als stofdoek gebruiken en ook omgekeerd geldt hetzelfde. Over het algemeen mogen zowel de modellen met als zonder coating in de wasmachine, waarbij de microvezeldoekjes tot in de kleinste vezels worden gereinigd. Echter wordt het gebruik van wasverzachter afgeraden. Dit zou de levensduur van de microvezeldoek immers niet ten goede komen. Die levensduur is sowieso beperkt tot een aantal wasbeurten, waarbij het aantal wasbeurten afhankelijk is van product tot product.