Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Prijs
  1. 5
    196
Merk
  1. BWV (1)
  2. Merkloos (2)
  3. Wecoline (6)
Type schoonmaakmateriaal
  1. Stofdoek (2)

Stofdoeken

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

9 artikel(en)

Stofdoek kopen bij 4UStore

Voor het opnemen van stof zijn stofdoeken een ideaal hulpmiddel. Ze werden speciaal gemaakt om stof eenvoudiger op te nemen en vast te houden. Bij 4UStore vind je diverse soorten stofdoeken in losse verpakkingen of op rol. Ook de Swiffer stofdoeken zijn beschikbaar in deze webwinkel. Hieronder lees je meer over de werking van de stofdoek, het gebruik ervan en eventuele alternatieven.

Waarvoor gebruik je een stofdoek?

Een stofdoek wordt gebruikt om voorwerpen en oppervlakken af te stoffen. De kleinere stofdoeken zoals deze van Swiffer worden gebruikt om bijvoorbeeld meubels of computers af te stoffen. Zij werden speciaal gemaakt voor het afstoffen van dergelijk huisstof. Gaat het echter eerder om industrieel stof? Dan zal er al snel sprake zijn van verzadiging. Bij 4UStore vind je dan ook stofdoeken op rol met extra statische aantrekkingskracht. Zij zijn ideaal om machines of meubilair af te stoffen in industriële omgevingen.  

Hoe werkt een stofdoek?

Een stofdoek wordt meestal gemaakt van een papierachtige stof met een statische werking. Hierdoor trekt het de stofdeeltjes aan en houdt het het ook goed vast. Voor stofdoeken van textiel kiest men vaak voor flanel en katoen. Het voordeel van zo’n stofdoeken is dat het ook kan gewassen worden, terwijl het wel een hoger prijskaartje kent. Een belangrijk nadeel van zo’n textielen stofdoek is het ontbreken van de elektrostatische deeltjes waardoor het een minder goede werking heeft. Daarom kiezen wij van 4UStore enkel voor stofwisdoeken met een hoge statische aantrekkracht. Dit betreft ook microvezeldoeken met synthetische microvezels en een speciale coating. Ook zij kunnen immers meerdere malen worden gebruikt.

Is een stofdoek altijd de beste oplossing?

Het antwoord op deze vraag is negatief. Bij grotere oppervlakken is een stofdoek immers niet handig. Hier kies je beter voor een stofzuiger, een veger of een bezem. Gaat het om hogere en moeilijk bereikbare plaatsen? Dan kies je toch gewoon voor een statistische plumeau! Ook deze schoonmaakmaterialen zijn stuk voor stuk bij 4UStore verkrijgbaar.