Onze andere webshops

Chocolademelk en Cacao

Foto-tabel Lijst

1-12 of 29

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel Lijst

1-12 of 29

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat is er lekkerder dan een heerlijke kop chocolademelk  en behalve het superlekker is, is het ook nog eens gezond, mits u er niet teveel van drinkt natuurlijk. Het heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op uw humeur en voorkomt bovendien diverse ziekten. In de negentiende eeuw werd het bijvoorbeeld gebruikt tegen verschillende maag- en leverziekten. 

Waarom je warme chocolademelk móet hebben

In beperkte mate is warme chocolademelk uitermate gezond. Het drinken van warme chocolademelk biedt dan ook heel wat voordelen.  Niet enkel voor het humeur van uw werknemers is warme chocolademelk een echte must, maar ook op vlak van gezondheid en het voorkomen van ziekten en aandoeningen mag het niet ontbreken. Wij zetten een en ander voor u op een rijtje

Warme chocolademelk en de gezondheid

Warme chocolademelk bevat meer antioxidanten – antioxidanten is een verzamelnaam voor onder andere vitamine E en C, die men vindt voornamelijk vindt in fruit en groenten - dan groene thee en rode wijn. Deze zorgen ervoor dat agressieve stoffen die zich in uw lichaam bevinden geneutraliseerd worden. Hierdoor vermindert de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Let wel, deze effecten treden enkel op als chocolade verwarmd wordt. Tijdens de verwarming komen er namelijk meer antioxidanten vrij. Genoeg redenen dus om wat vaker chocolademelk te drinken. Let wel, beperk uw inname tot twee koppen per dag in verband met het suiker en vetgehalte van de drank.

Nederlanders en warme chocolademelk

Nederlanders staan bekend om hun goede smaak, een goede smaak waarbij warme chocolademelk absoluut niet mag ontbreken. Net zoals Vlamingen zijn ook Nederlanders verslingerd aan chocolade. Zes op de tien Nederlanders laat geen week voorbij gaan zonder een reep van de zoetigheid te verorberen, 15% van hen doet het bovendien dagelijks. Ook warme chocolademelk past in dat rijtje. Vooral tijdens de koude wintermaanden stijgt de verkoop van warme chocolademelk met 60%. Het is dan ook vooral tijdens die koude en donkere maanden dat je warme chocolademelk in huis móet hebben.

Warme chocolademelk zit in onze genen

Slaan we er de geschiedenisboeken eens bij open, dan is het niet verwonderlijk dat Nederlanders en Vlamingen jaarlijks liters warme chocolademelk hun slokdarm ingieten. Al vanaf de zeventiende eeuw is warme chocolademelk in Nederland bekend. De cacaobonen werden geteeld in Suriname en vanaf daar naar Nederland verscheept. In Zeeland werden ze klassiek vermalen tot chocolade. Toch is het vooral vanaf 1828 dat warme chocolademelk in onze regionen doorbrak. In dat jaar werd de cacaopers uitgevonden door de Amsterdamse van Houten. Wij hebben dan ook een duidelijke geschiedenis en verbondenheid met het zoete drankje. We kunnen met andere woorden inderdaad stellen dat warme chocolademelk al eeuwenlang in onze genen zit ingebakken.

Ons assortiment

In ons uitgebreide assortiment vindt u natuurlijk ‘de enige echte’ chocomel in pak en petfles. Daarnaast ook de halfvolle variant voor de bewuste mens. Verder Café Auberge Fair Trade Cacao en Douwe Egberts Cacao Fantasy voor in de automaat en tot slot nog een aantal handige 1-kops verpakkingen: DE, Hotcemel en Nestle Cacaomix. Vindt u niet wat u zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Naast chocolademelk hebben wij ook een ruim assortiment standaard koffie, thee en koude dranken.