Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Bestek

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Plastic bestek kopen bij 4UStore

In deze webwinkel vind je plastic bestek voor gebruik in je kantine. Het gaat hierbij om snackvorkjes voor afhaalmaaltijden, maar ook om stevig plastic bestek. Het plastic bestek is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld snackvorken met en zonder snijrand, maar verschillen ook de kleuren, het aantal tanden en de afmetingen van het plastic bestek. Zoals steeds komen ze in grootverpakkingen en zijn ze extra voordelig.

Is plastic bestek kopen nog toegestaan?

Tot 2021 is plastic bestek kopen nog steeds toegestaan. Vanaf 2021 geldt er een verbod op wegwerpplastic. In principe mag je dan geen plastic eetgerei voor eenmalig gebruik meer kopen, maar moet je kiezen voor alternatieven. Bij 4UStore zullen we ons aanbod dan ook stap voor stap vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven. Ook stevig plastic bestek dat niet bestemd is voor eenmalig gebruik, zal je nadien nog steeds in deze webwinkel terug kunnen vinden. Het gaat dan om stevig plastic bestek dat hygiënisch kan worden gereinigd. Dergelijk stevig plastic bestek wordt in het buitenland al gebruikt in penitentiaire instellingen en zorgcentra.

Waarom het verbod op plastic bestek?

In theorie kan plastic bestek ook gewoon worden gerecycled. Maar in de praktijk maken voedsel- en vetresten op plastic eetgerei het echter al snel onmogelijk. Hierdoor wordt plastic eetgerei bijna automatisch naar de verbrandingsoven gebracht. Daarnaast komt plastic eetgerei vaak in de natuur en het water terecht, waar het dieren langdurig schaadt. Vooral de impact van plastic eetgerei voor eenmalig gebruik is hierdoor disproportioneel. Daarom heeft Europa beslist om plastic eetgerei voor eenmalig gebruik vanaf 2021 te verbieden. Stevig plastic bestek dat kan worden hergebruikt is echter nog steeds toegestaan. Net zoals biologisch afbreekbaar bestek op basis van bamboe of andere natuurlijke materialen.

Duurzame disposables kopen bij 4UStore

Tot op heden is het nog steeds mogelijk om plastic eetgerei te kopen bij 4UStore. Stap voor stap vervangen we ons assortiment disposables echter door plasticvrije alternatieven en durables. Probeer ze vandaag al uit en ontdek de meerwaarde van duurzame disposables.

Combineer het bestek met de plastic champagneglazen voor een echt feestmaal!