Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Wijnglazen

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

1-12 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wijnglazen kopen bij 4UStore

Goede wijn kan niet zonder bijpassende wijnglazen. Daarom kiezen wij voor een heel uitgebreid assortiment wijnglazen voor witte wijn en rode wijn. Onze wijnglazen worden door uiteenlopende producenten op de markt gebracht, zoals La Cave, Gilde en Luminarc. Ze hebben verschillende groottes, zijn heel stevig en liggen altijd goed in de hand.

Vorm van de wijnglazen

Als het over het drinken van wijn gaat, dan zit het 'm in het glas. Er bestaan verschillende soorten wijnglazen en het is belangrijk dat u bij elke wijn het juiste glas kiest. De vorm van het glas heeft namelijk invloed op de smaak. De vorm bepaalt dan ook hoe u de wijn op de tong legt, waarbij de zijkant van de tong goed in staat is om zuur te smaken en het centrale deel achterin de tong dan weer bitter proeft. Bij een zure wijn gebruikt u bijvoorbeeld beter geen breed wijnglas, want dan smaakt de wijn nog zuurder dan het in werkelijkheid is.

Ook de breedte van het wijnglas speelt een rol. Wittewijnglazen zijn bijvoorbeeld wat kleiner en minder breed dan rodewijnglazen. Dit komt omdat witte wijn over het algemeen minder complex is. Complexe wijnen hebben altijd behoefte aan een bredere opening, want dan komt het aroma beter tot uiting. Een smalle opening houdt de wijn dan weer langer koel, iets wat vooral bij witte wijn en roséwijn nodig is.

Andere aandachtspunten bij het kiezen van wijnglazen

Vervolgens dient u rekening te houden met het materiaal van de wijnglazen. Kristallen glazen bevatten vrijwel altijd mineralen, zoals magnesium, zink of lood. Deze wijnglazen zijn extra sterk, maar ze mogen niet in de vaatwasser. Glas is dan weer iets minder sterk, maar mag wel in de vaatwasser. Beide materialen zijn uiteraard breekbaar en daarom bieden we ook plastic wijnglazen aan. Deze wijnglazen zijn ideaal voor events. Voor horecaondernemingen is het dan weer heel belangrijk dat de wijnglazen stevig, betaalbaar en vaatwasserbestendig zijn.

De groothandel voor al uw glazen

U merkt het: de juiste wijnglazen kiezen, is niet eenvoudig. Daarom hebben we bij alle wijnglazen steeds de belangrijkste eigenschappen opgenomen. Zo bent u zeker dat u de juiste wijnglazen kiest. Daarnaast verkopen wij nog talloze andere glazen voor alcoholische dranken en frisdranken. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment.