Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Bolsius gotische kaarsen

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

8 artikel(en)

Bolsius gotische kaarsen kopen bij 4UStore

De gotische stijl die zich vanaf de twaalfde tot en met het einde van de vijftiende eeuw manifesteerde, was er een van spitse bogen en gewelfde plafonds. De drang naar verticaliteit en licht stond daarbij centraal, wat zich onder andere in kerken met de bekende hoge verticale (roos)vensters liet manifesteren. De Bolsius gotische kaarsen passen perfect in dit plaatje. De Bolsius gotische kaarsen zorgen voor een helder licht en zijn graag verticaal aanwezig. Daarom laten de Bolsius gotische kaarsen zich zo graag op een kandelaar plaatsen. Maar bovendien beschikt Bolsius, nota bene in 1870 opgericht door de Schijndelse pastoor Antonius Bolsius, over het predicaat van pauselijk hofleverancier.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

De Bolsius gotische kaarsen kiezen natuurlijk in de eerste plaats voor de authentieke kleuren zoals ze in de torenhoge kerken van weleer, toch nog steeds de bekendste gotische bouwwerken, voorkwamen. Wit (de kleur van reinheid en het koninkrijk van God), maar ook paars (de kleur van bezinning en inkeer), groen (de kleur van de klassieke zondagse vieringen) en rood (de kleur van het vuur van de Heilige Geest die over ons waakt) zijn natuurlijk mogelijk. Uiteraard hoeft het daar niet te stoppen en kunt u ook voor andere Bolsius gotische kaarsen bij ons terecht. Bekijk het assortiment en ontdek welke Bolsius gotische kaarsen onmisbaar zijn voor uw interieur.

De Bolsius gotische kaarsen combineren

Waar de Bolsius gotische kaarsen verticaliteit nastreven, is het soms net zo mooi om die verticaliteit even los te laten en met hoogteverschillen te spelen. Hierdoor laten de Bolsius gotische kaarsen zich heel goed met andere Bolsius-kaarsen en zelfs met theelichtjes combineren. Ontdek daarom ook onderstaande kaarsen die uitstekend samengaan met de Bolsius gotische kaarsen.