Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

Suikervrij
  1. Nee (7)
Vegetarisch
  1. Ja (2)
  2. Nee (5)
Prijs
  1. 5
    62
Merk
  1. Frisia (7)

Frisia

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Frisia snoep kopen bij 4UStore

Het Frisia snoep is natuurlijk geen onbekende. Al meer dan een eeuw verwent Frisia kleine en grote kinderen met onder meer hun kabelspekken. Naast de kleurrijke kabelspekken van Frisia bestaat het assortiment echter ook uit ufo's, mallows, Rocket Balls en bijzondere snoepvarianten zoals de blauwe ogen en de hot lips. Zij brengen kleur in het grijze en grauwe leven. Tegelijkertijd laten ze zich ook van hun zoetste kant zien. Het Frisia snoep is in uiteenlopende verpakkingen te verkrijgen, zoals silo's en puntzakken. U kunt bovendien sommige snoepen per stuk verkrijgen. Zo wordt onder meer de Frisia kabelspek per stuk verpakt.

Ontdek het verhaal achter de lekkerste kabelspekken van Nederland

Het Frisia snoep werd in 1899 voor het eerst gemaakt in een woonhuis in Harlingen. Het waren de broers Petrus en Sybren Bouritius die er het Frisia snoep maakten. Het Frisia snoep werd aanvankelijk nog vooral aan kermisexploitanten verkocht. Hierdoor trok het snoep het hele land door en werd het overal populair. Ondanks de terugval die de twee wereldoorlogen veroorzaakten, groeide het bedrijf nadien snel uit tot een snoepgrootmacht. Het Frisia snoep werd namelijk tot ver buiten Europa verkocht, tot zelfs in Afrika en het Midden-Oosten. Het is in 1967 dat we de echte doorbraak kunnen situeren. Het was toen namelijk dat de Frisia kabelspek het levenslicht zag. De kabelspekken werden zo populair dat de focus steeds nadrukkelijker op de Frisia kabelspek en minder op het hard suikerwerk kwam te liggen. In 1999 werd het bedrijf overgenomen door het Belgische Astra Sweets. Maak u echter geen zorgen, want tot op heden kunt u de Frisia kabelspek per stuk verpakt verkrijgen.

Snoep uit binnen- en buitenland online kopen bij 4UStore

Bij 4UStore verkopen we het lekkerste snoep van de meest uiteenlopende fabrikanten. In onze online snoepgroothandel krijgt u dan ook toegang tot de lekkerste zoetigheden van uiteenlopende merken uit binnen- en buitenland. Belgisch snoep, Nederlands snoep en zelfs Spaanse of Duitse zoetigheden zijn gewoon allemaal van de partij. Op onderstaande pagina's leest u meer over de merken die wij aanbieden.